Az első élő X-Faktor
2014. október 19. írta: na_ja

Az első élő X-Faktor

Kicsit megijedtem, amikor megláttam, hogy meddig tart az első élő X-Faktor, hiszen azért a jóból is megárt a sok. De azért nagy izgalmakkal ültem a TV elé, hogy megnézzem a célegyenes első állomását.
A mezőny (Fotó: rtlklub.hu)

Vidám vasárnap helyett vidám szombattal indult a műsor, egy laza kis műanyag produkcióban nézhettük meg, ki mennyire alakult át a „múlt heti” elődöntő óta. Talán Borbély borbélyára lehetünk a legbüszkébbek, de mindenki más is nagyon médiaképes lett. Itt jegyzem meg, hogy Szikora előző hajfestékének árnyalata jobban tetszett.

Fel sem eszméltünk a közös produkcióból és máris dráma jött a köbön. A négy tiszta laposból gyorsan berántották Benjit. Akárkit el tudtam volna képzelni tizenharmadikként a négyből, bár kétségtelen, hogy Benji a legprofibb. Kár a többiért, simán le tudnék cserélni még hármat a bejutottak közül a tiszta laposokra.


Istenesből már tíz perc után baromi sok volt, ezért nem is szívesen említem meg, mert addig is vele kell foglalkozni a lényeg helyett. Remélem azért, hogy kicsit takarékra teszik.

Az est mottója az „ez vagyok én” volt, valami nagyon nyomi felvezetéssel, amikor is kivágtak egy sort egy Tankcsapda dalból. Könyörgöm, ez mi volt??? Csiszoljunk azért ezen, ha lehet!

A Pálinka Republik kezdett, a szokásosnál hosszabb bemutatkozó videóval. Egy kis medley-t adtak elő, tulajdonképpen jó hangulatot teremtettek, háttérzenének teljesen jó, az elején kicsit eurovíziós hangulatba is kerültem tőlük. Szimpatikusak, de szerintem a műsorsorozat első harmadában búcsút mondhatunk nekik.

(Fotó: rtlklub.hu)
Jakab-Péter Izabella bemutatkozása már a bejátszás elején is dobott a tetszési indexén tyúkostul, családostul, a hoki meg még ezen is emelt, innentől az egyik biztos kedvenc. Dala sajnos azért döcögött néha, pedig Bella azért idáig a profiságával hódított. Lesz még jobb. Szeretjük.

Shudráék egy rendhagyó bemutatkozást választottak az utcai simipartival. Kicsit anomáliát érzek a „ne a külső, hanem a zene alapján ítéljenek meg minket” mottóban, hiszen a maszk, ami mögé bújnak, ugyanúgy külsőség. A Music feldolgozása nem volt rossz, a hangszerelés jó volt, a gyenge pontot most egyértelműen az énekesben látom, bár a zsűri látja benne az ikszet. Azonban szerintem a közönség nem fogja sokáig bent hagyni őket.

Zsófi klasszisokkal jobb volt, mint amikor utoljára láthattuk, produkciója ízig-vérig profi volt, nála nem beszélhetünk arról, hogy zavarban lett volna. A profiság persze nem jelent automatikusan sikert, nehogy aztán iparosmunka legyen majd belőle. De nincs mese, az egyik legösszerakottabb dal volt a műsorban.

Egy kisebb reality-show keretén belül megismerkedhettünk Borbély Ricsivel, tesójával és kutyájával, köszönjük. Háááát, a dal... nehezen kapta el a fonalat Ricsi, bőven voltak hamis hangok, lehet, hogy ez elsőre nagy falat volt. Nagyot akart gurítani Ricsi, de most ez majdnem öngól lett. A zsűri a mondanivalót hiányolta.

Jonathán letisztult videóját letisztult produkció követte. Eléggé odavágta a Joe Cocker dalt és az ő fejszéje nem tört bele a dalba, eddigi legjobb előadása volt, le a kalappal. Nem tudom, hány nézőt tud majd maga mellé állítani, de tény, hogy benne van a top öt hangban. Sajnos azonban ez nem biztos, hogy elég lesz.

Miss Balcsi videójában már az elején bedobta a mini rucit, megtudhattuk, mennyi területen próbált befutni. Biztos ezzel akart most minket közelebb engedni magához, de ezt inkább a dalokon keresztül kellene erőltetni. Korrekt kis dal volt, de kezd nagyon egy kaptafára menni Jenifer. Nekem még mindig a kettővel ezelőtti dala tetszett a legjobban. Jenifer nem fog tudni mit kezdeni ezzel a ki nem bontakozással. Egyetlen esélye, hogy már szimpátiát fog kiváltani a nézőkből, hogy mindig ennyire elkapálják.

(Fotó: rtlklub.hu)
A Spoon a videóval végképp begyűjtötte a tinik szavazatait, csak egy csókának nem sikerült természetesen elmondani a mondatát. A Freedom tulajdonképpen teljesen vállalhatóra sikerült, baromi ciki ezt mondanom, de a három zenekar közül ők voltak a legjobbak, annak ellenére, hogy a legkevésbé profik a csapatok mezőnyében. Viszont kérnék valami nagyobb megvadulást, legalább egyszer.

(Fotó: rtlklub.hu)
Horányi Julinak gyakorlatilag oda is adhatnánk a fődíjat a daláért, messze eddigi legjobb fellépése volt, már-már a popularitás határát súrolva maradt művészi. Nem is igazán értem, hogy ő miért van itt, már rég máshol lenne a helye a mai magyar zeneiparban. Ma sikerült teljes mértékben meggyőznie. 

Ricsi bácsi ma valahol jó indulattal is csak a mezőny közepén végzett. Nyilván ma mindenki a szívéhez közel álló dalt választott komfortzónán belül, ami kicsit csapdába is ejtett ma pár előadót. Sokaktól a harmadik-negyedik ugyanolyan produkciót hallhattuk. Alig várom, hogy kicsit kizökkentsék az énekeseket, így vagyok Ricsivel is. Szerintem kifejezetten jót tesz majd neki egy kis vérpezsdítés.

Benjinek ez a dal szerintem messze nem volt kihívás. Nem tudom, hogy biztosra akart-e menni vagy tényleg ennyire fontos neki ez a dal, de ez most tőle nem volt egy erős választás, és csodák csodája, nem is volt tökéletes. Na mindegy, felejtsük el ezt a mai produkciót. G is érezte a zavart az erőben.

(Fotó: rtlklub.hu)
Andi mintha egy évet öregedett volna az első válogatás óta, és most bepillantást is nyerhettünk a kis vadóc életébe. Stylistnak piros pont, Andi se kutya, valahogy az ő rosszaságát kellene a Spoon-nal összekeverni. Jobban örültem volna a Run DMC-s változatnak, de ez sem volt rossz. Kár, hogy a tini fiúk szerintem nem nagyon szavazgatnak, félek, hogy sokáig nem fogja húzni, főleg úgy, hogy a bemutatkozása után idősebb nézőink szívesebben látnák őt inkább az iskolapadban.

Nagy Ricsi brutál Majka feldolgozást hozott. Az ötlet nem rossz, kivitelezés is OK, bár eléggé hatásvadász volt az egész. Szerintem azért sok ember van, aki átlátott a szitán.

Saját véleményem szerint Juli volt ma az adu, párbajra Borbélyt és Jenifert küldtem volna.

Ezzel szemben a Pálinka Republik és Bella kapta a legkevesebb szavazatot. Előbbit valahol megértem, utóbbit kevésbé. A Republik eddigi leggyengébb produkcióját sikerült a legrosszabb időpontra időzíteni, amihez még egy nagy adag rossz hangosítást is kaptak a srácok. Ahogy Gabi mondta, jó kis fesztiválzenekar ez, de többet nem látok bennük.

A Your Song nálam a Voice-os Szécsi Saci óta egy etalon dal, ahhoz képest ez nem volt olyan jó, eleve vidámabb dal ez, mint ahogy Bella előadta, de a Republikhoz képest jóval komolyabb produkció volt.

Kiestek (Fotó: rtlklub.hu)

Kiesett a Pálinka Republik, és már vasárnapba nyúlott a műsor vége. Nem volt rossz, de úgy látom, simán ketté lehetne osztani a mezőnyt profik és nem profik brigádokká. Ugyanakkor lehet, hogy nekem többen tetszenek a nem profik csapatából?

A bejegyzés trackback címe:

https://xfaktormagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr286806689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása