Mentorok háza 2.
2014. október 12. írta: na_ja

Mentorok háza 2.

Az előző adásban a 25 éven felüliek és a lányok közül kikerültek a továbbjutók, erre az adásra maradtak a zenekarok és a fiúk. Nem győzöm elmondani, hogy a lányok toronymagasan viszik idén a prímet, talán az ő versenyüket hagytam volna a legvégére, de mindig elfelejtem, hogy ezeket a műsorokat elsősorban csajok nézik (mármint legalább is ők bevallják), tehát a pasi kategória a non plus ultra, hiába van erősebb kategória.

A mentorházba jutott zenekarok:

cs2.jpg

Fotó: RTLKLUB.HU

Jópofa volt Gabi mentorháza, és egy régi nagy kedvencemet láthattam mellette, Czutor Zolit, akinél azért a régi szót kihangsúlyoznám. A Nyers az egyik legjobb zenekar volt Magyarországon, hiába tűnt magyar Red Hot Chili Peppers koppintásnak. Nagyon sajnálom, hogy a csapat nem maradt együtt. Amit Zoli azóta csinál, már nem az én világom, de mindenképpen elismerem munkásságát.

A csapatok közül először a Pálinka Republik érkezett, akiket továbbra is simán el tudok képzelni egy kis kocsmában, egy egyetemista klubban, de akár a búcsúban vagy bármilyen eseményen, de valahogy itt nem. Persze ha jobban belegondolok, azért sok tehetségkutatós köt ki a végén ugyanezeken a helyeken, szóval végül is lehet, hogy mindegy... Daluk most is jópofa volt, tehetségesek, ügyesek, az A-Ha dal is jó volt, de neeeeem! Nem tudom őket a szívembe zárni, bocs!

A Rosewood gyengén kezdett, technikailag rengeteg tennivalójuk van még, de kétségtelen, hogy szívhez szóló, romantikus, már-már idilli jelenség ez a párocska. A dal végére aztán egészen összeállt a dal, és valami Alkonyat-érzés kapott el, ahogy őket hallgattam. Nekem tetszik, amit csinálnak, mert eredeti, nagyon szerethető és érzelmes. Viszont kétségtelen, hogy talán minden induló közül ők a legkevésbé érettek zeneileg.

A Phoenix Rt. szakított saját vadságával, és a demoralizáló Runaway Train-t hozták, ami már önmagában kicsit bukásra van ítélve, mert a szám is szomorú, amúgy meg eléggé semmilyen. Bár az énekes srác megpróbált valami nagyon művészi dolgot kihozni belőle, akkor is öngól volt a dal. A dobos-mizéria nem hatott meg.

A Spoon esetében az járt a fejemben, hogy vajon Czutor Zolinak mi járhatott a fejében, amikor meglátta ezeket az egyencuccban lévő fiúcskákat, de aztán kiderült, hogy daluk olyan jól sikerült, hogy még Zoli is elismerően nyilatkozott. Nem rossz különben a banda, csak valahogy túl patyolatnak érzem őket és az ennyire tiszta dolgok vagy nem igaziak vagy nem érdekesek. Sajnálom, ilyen gyarló az ember. 

A Rock-inger eddigi legjobb formáját mutatta nekem, a dal teljesen rendben volt. Még az amúgy szerintem elég gyengécske énekes is most egész sokat kihozott magából, bár lehet, hogy ehhez szükség volt az unplugged környezetre. Nem tudom, hogy saját hangszerelés-e vagy nyúlás volt, amit előadtak, de ez a kis Rihanna dal egész kedvelhető lett, 

A The Shudras is letette a névjegyét ma ezzel a dallal, nekem idáig ez jött be a legjobban, bár elájulva azért nem vagyok tőlük. Lehet, hogy ez a nyamvadt maszk az, ami ennyire tényleg távolivá teszi őket. Sajnálom, ilyenek vagyunk! Szeretjük látni, ki milyen szép, milyen ronda, meg minden mást. Lehet, hogy pont ez a sejtelmesség, ami körülöttük van, ez az, amiért még többet akarunk belőlük, de lehet, hogy pont ez az, ami miatt nem is akarjuk őket annyira megismerni. De ma jók voltak.

Amikor mindenki lement, egy Rosewood, Spoon, Shudras-ra tippeltem, de aztán nem egészen így lett. Maradt a Pálinka Republik, a Spoon és a Shudras, talonban maradt a Rosewood. Majdnem úgy voltam vele, hogy lehet, tolok nekik egy sms-t, de akkor meg beugrott Horváth Krisztián, akit legalább ugyanennyire szeretek, szóval megspóroltam inkább az a háromszáz forintot.

Továbbjutók:

gyz.jpg

Fotó: RTLKLUB.HU

A fiúknál Alföldi segítője Stohl Buci volt, így két kiváló színész remek alakítását láthattuk a nagy dilemma címmel. Nagy volt a tét, hiszen nem mindegy, milyen karaktereket választanak be a végső döntőbe, kikkel tudnak azonosulni a nagymamák, a kislányok, na meg netán a szakma.

A fiúk mezőnye:

f2.jpg

Fotó: RTLKLUB.HU

Sallai László nekem jóval kevesebbet mutatott a Blurred Lines-ből, mint amennyit ki lehetne hozni. Kicsit csalódtam, mert a múlt héten ennél nagyobb dobásra számítottam. Azt kell hogy mondjam, hogy a fiúk közül ma ő volt egyértelműen a leggyengébb. Kár érte.

Benji vitathatatlanul a legkomolyabb hang és technika a fiúk között, de még az is lehet, hogy az egész mezőnyben. Most is szinte makulátlan teljesítményt nyújtott, de már úgy érzem, hogy soha nem fogom megtudni, ki is ő. Profin letol mindent, aztán viszlát! Nekem meg nem ilyenek kellenek. Nem ragaszkodom a bulvár címlap karakterekhez, de azért mégis valami érzelmet jó lenne rajta látni.

Szabó Richárd nagyjából azt a szintet hozta, amit szokott, többet most nem tett le az asztalra. Eléggé kiszámítható volt, hogy mikor mi fog történni, ami jó, mert egyfajta kiegyensúlyozottságot jelent, ám mégis az izgalom hiányzott belőle. Ettől persze még szerethető és helye van az X-Faktorban.

Borbély Richárd mesterséges vagy spontán pályája az X-Faktorban igen jó végkifejletet hozott, mert a mai dala már tényleg elismerésre méltó volt. Ha azt a pár hamis hangot leszámítjuk, akkor gyakorlatilag az este egyik legjobb dalát hallhattuk. Igaza volt Bucinak, jobb csak hallgatni őt, mert az a színészes nézés és gesztikulálás néha idegesítő, de ma tetszett Ricsi.

Karacs Balázst eléggé esélytelennek tartottam ebben a mezőnyben, minden esetre egy frankón sikerült nótával mutatta be, mit tud. Simán el tudom képzelni őt is egy füstös kis klubban hétről-hétre, jó zenész, de nem tudom, teremhet-e neki itt babér, ebben a mezőnyben.

Nagy Richárd eléggé ellenszenves lett azért így a végére, így jócskán voltak előítéleteim a fellépése előtt. A Szálljt itt előadni kicsit meglepetés volt számomra, mert mindamellett, hogy az egyik legjobb valaha született magyar dal, ez inkább olyan selejtezős dal. Ide valami extrát szoktak hozni, vagy valami hagyományos dalt extrán előadni. A dal tulajdonképpen hibátlan volt, de engem nem hatott meg, ellentétben magát Ricsit.

A döntés előtt Benjit, Szabó Ricsit és Borbély Ricsit gondoltam befutónak. Aztán majdnem igazam is lett. Tanító bácsi pipa, Borbély Ricsi pipa, de Alföldi nagyot betlizik Nagy Richárddal, akinek olyan szerencsés rendezésben volt része, hogy kétszer is hallhattuk káromkodni, körmét rágni. Naaagyon ellenszenves a srác, remélem a lehető leghamarabb távozik a műsorból. Laci és Balázs sajnos most nem kapott lehetőséget, sok sikert kívánunk nekik, mert jók. Benji pedig döntővel felérő izgalmakban megmérkőzhet Gwendolinnel, a Rosweooddal és Horváth Krisztiánnal. Kemény lesz.

Továbbjutók:

fd.jpg

Fotó: RTLKLUB.HU

A bejegyzés trackback címe:

https://xfaktormagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr396785191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása