A harmadik válogatás, 2014. szeptember 20.
2014. október 10. írta: na_ja

A harmadik válogatás, 2014. szeptember 20.

Harmadik adásához érkezett az X-Faktor 2014-es szériájának válogatása. Az ember ugye azért szereti nagyon ezeket a válogatásokat, mert vagy jókat röhöghet a balekokon, vagy mert már most megismerheti azokat, akik a legnagyobb ászok lesznek a döntőben. Aztán amikor olyanokat mutatnak, akik egyik csoportba sem illenek bele, akkor elgondolkodunk, hogy most ezt miért is nézzük? Sajnos a tegnapi adásban volt jó pár olyan perc, amit nyugodtan kivághattak volna, mert okosabbak sem lettünk volna, és nevetni sem lehetett rajta.
A műsor rögtön egy Rosewood-paródiával kezdődött. Az első válogatásban megismert szerelmespár mondhatni profi zenével mutatkozott be, de ez most elmaradt. Megmondom őszintén, a felkonferálás alatt nem tudtam eldönteni, mire számítsak a Dreamers zenekartól. Szép pár voltak ők is, de ránézésre nem tudtam eldönteni, hogy konkurencia lesz-e a Rowewood-nak, vagy nem. Persze ismerjük az emberi gyarlóságot, és tudjuk, hogy ez a formáció közel sem lehetett volna annyira népszerű, mint a Rosewood, hiszen valljuk be, vannak szubjektív tényezők. Mondjuk ki, a Rosewood "szebb" pár. Szerencsére azonban nem kellett sokáig gondolkodni azon, hogy milyen esélyekkel indul ez a konkurencia love-story zenekar, mert az első hangnál kiderült, hogy hiába a megtévesztően pozitív beharangozó, ennek a párnak közel sincs keresnivalója az X-Faktor színpadán. De legalább kitöltöttek 5 percet a műsorból. És már itt elgondolkodom, vajon tényleg nem tudták volna ezt rövidebbre vágni, és helyette valami színvonalasabb vagy poénosabb dolgot betenni? A zsűri nem OFF-olja a párt, de látványosan szenvedve nevetnek. Sajnáltam a párocskát, de nem értem, miért voltak így meglepődve, amikor kiestek.
Rendkívül unalmas és vontatott rész következett a rókás Kiss Rajmunddal, a reggae-előadó Nagy Attilával és még ki tudja kivel. Gabika csúnyán kiakad az egyik lányra, kicsit túlzásba is viszi, de valahol igaza is van. Szívesen elkapcsoltam volna itt a TV-t, mert ennek a blokknak semmi értelme nem volt.
A Tha Shudras imázsát emlékeztető csapat érkezett Isteneshez, nem akartam elhinni, hogy egy másik banda is ellövi ugyanazt a poént. Hát, itt legalább csak egy jutott el a színpadig, de hogy minek, azt nem tudom. A zsűri szétesett a röhögéstől a hörgős Skyfall-t hallva, de nekem baromira erőltetett és gyenge volt. Én azt hittem naivan, hogy a bemutatkozó artikulálatlan hörgés után valamit odatesz a csávó, de nem. Ez az egyik olyan produkció volt az este folyamán, amit továbbengedtek, de nem tudom, minek. Kapjanak egy jutalomcsokit ezek a mókamesterek, de azért simán lett volna olyan jelölt, aki megérdemelt volna még egy lehetőséget a táborban. Például a múltkori adás Alföldi vs. Little G párharcban volt egy pár reménytelibb eset, mint ez a hegesztő szemüveges Tusken harcos a Star Wars-ból.
Miért???

Hát valahogy úgy kellett volna elintézni az előbbi Ferencz-et, mint ahogy Simon Viktort, aki cukin vallott szerelmet Tóth Gabinak. Így kell. Eljött, poén volt, elérte, amiért jött és hazament egy rúzsos aláírással. Ferenczet is jól vállba kellett volna veregetni, hogy kemény voltál, de húzzál innen! Viktor aranyos volt, kisfiam szerint kb. én is pont ilyen loser lennék én is... A Wrecking Ball kis magyar kiegészítéssel aranyos volt, de azért félek, hogy Viktor otthon Hannibal-szinten felragasztotta a falra a kapott papírt a kikapart szemű Tóth Gabi poszterek mellé, és valami szado-mazo voodoo-szertartáson meggyalázta azt.
Megigéz!!!
Jött aztán Benji, az este nagy sztárja. Simán hozta a feladatot, jó hang, minden adott a döntőhöz. A mai felhozatalból tényleg kiemelkedett, szimpatikus is, de egyelőre ennyi. A Grammy-féle álmok kicsit furán hangzottak, de végül is, legyen motivációja az embernek...
Simán hozta a szintet

Horváth Ági remek családi portfólióval érkezett, lehetne ugye akármelyikünk. Ház, kocsi, család, de Ágika mégis úgy érzi, hogy most már el kellene kezdenie élni. Nem tudom, hány panellakos anyuka hördült fel ezen, de nekem azért kicsit kinyílt a bicska a zsebemben. Értem a lényeget, de szerintem eléggé rosszul fogalmazta meg. Jó énekelt, a táborból azonban nem tudom, továbbmegy-e. Bár mivel eléggé karakter (bőven 30 év feletti), ezért ezzel be lehet futni a döntőig.
Megismerhettünk (volna) pár továbbjutót, akik közül nem tudom, hánnyal fogunk találkozni a végjátékban, hiszen most csak másodpercek jutottak nekik. Gyanítom, hogy nem közülük fognak kikerülni a nagy győztesek, de azért drukkolunk nekik.
Sallai László, Kállay Bandi dalával nem volt rossz, de pozitív személyiségén kívül nem igazán fogott meg semmivel. Ha pár előadót már OFF-oltak azért, mert unalmas volt, akkor a pörgős Running ellenére szerintem ez sem volt egy világbajnok szereplés.
Jakab-Péter Izabellát a legjobb női hangnak titulálták, de szerintem a Jar of Hearts-ot ma Magyarországon 100-an elénekelnék ennél jobban és szimpatikusabban, de hát úgy kell nekik, hogy ők nem jelentkeztek az X-Faktorba, most továbbjuthattak volna. Meglepődnék, ha ez a nő benne lenne a TOP 10-ben, de lehet, hogy tévedek.
Gömbi volt a nap fénypontja. A kick-box macsó, magas vagány srác Gabit célozta meg, lőtt és nyert. Jól szórakoztam rajta, pedig szerintem jóval kevesebb a srác, mint amit előadott. Minden esetre biztos lesz rajongótábora, hiszen kétség kívül hozza az alfa hímet, eléggé precíz munkát mutatott. Jellemzően a dalára már nem is emlékszem, de a körítésre simán.
Gabi alfa hímje
Bordás Anasztázia felkonfja Cipővel eléggé kétélű fegyvernek bizonyult, de szerencsére jó irányba haladtunk. A kislány rendkívül szerényen és alázatosan mutatta be tudását, egy hozzá ránézésre abszolút nem illő, de tökéletesen előadott dallal. Szerethető, reméljük nem roppan bele a teherbe. Párom szerint ő lesz a végső győztes. Ja azt is mondta, hogy ne írjam bele, de szerintem kicsit Tovai Renis hangja volt.
Megnyeri?
Újabb lúzerek jöttek, köztük a srác a pokolból. Én szeretem a rockot a metált, de azért tényleg lehetne annyi önkritikájuk ezeknek az embereknek, hogy ugye nem gondoltál komolyan, hogy beleillenek a Vastag-Kocsis-Oláh-Danics vonalba? Jó, megkapták a 10 másodperc hírnevet, talán fel is hívják Zalaszentgrót-alsórólról, hogy pont ilyen arcot keresnek a helyi tresskór bandába, de akkor is.
A lúzerek között azonban a legnagyobb lúzer az államvizsgájával arcozó Kovács Benjámin, aki egy fos produkciót mert így felkonferálni. Természetesen a bukás már előre kiszámítható volt, amikor ezzel mutatta be magát. na szót se róla többet.
Gubicza Roland bácsi is olyan, hogy cuki volt, jófej volt, de miért vette el a lehetőséget más elől a táborba. Azért biztos volt olyan határeset produkció, ami inkább érdekelt volna továbbjutást, mint ő. Megkapta a tapsot, a szeretet, meg is lovagolhatta volna ezt, de így most majd a kínos kiesés lesz eggyel odébb. 
A harmadik adást Kállai-Kiss Zsófi dala zárta, aki nem bízta a véletlenre, Danics Dórával érkezett, noha a zsűri ezt nem láthatta (na peeersze!). Dalától oda voltak meg vissza, de én már nem is emlékszem, mit csinált. Tipikus X-Faktoros továbbjutó, akár döntős, aki majd pityorog a kiesésénél, de pár héttel később már nem is emlékszünk már rá, hogy ki is volt ő.
Ha megköveztek, sem emlékszem, mit adott elő...
Jó poén tehát a válogatás, de lassan kezd kínos lenni. Van már néhány reményteli jelölt, akár indulhatna a is a mandula, de egy válogatást még túl kell élnünk, az biztos. Várjuk, de ilyen gyenge adás ne legyen több, mint ez volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://xfaktormagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr786777535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása